Order Form

Followers

POSTAGE = RM5!!!
VCO Catalyst & BioSofea
Khas utk anda2x d luar sana!!!


Kenapa kena try?
Sebab VCO ni kan...
- sesuai utk org2x yg suka berdengkur.. VCO boleh krgkan dengkuran anda ^^
- anti-penuaan ye..
- kulit jd lebih lembap & gebu
- kecutkan jerawat
- seimbangkan hormon anda & jdkan berat bdn anda lbh ideal
- boleh lawaskan pembuangan air besar & kecil
- tingkatkan kadar metabollisme badan
- membunuh bakteria & organisma2x perosak yg sewaktu dgnnya
- kurangkan rasa lapar
- kurangkan kandungan lemak dlm bdn
- melindungi tubuh dari kanser
- kurangkan risiko sakit jantung & darah tinggi
- cepatkan penggantian sel-sel mati
- hasilkan tenaga segera
mengatasi masalah monopaus
- tingkatkan kesuburan & lain-lain lagi

Terdapat dalam 2 bentuk:
1. Softgel - lbh mudah utk ditelan, tanpa rasa & bau.

VCO Catayst (60 biji softgel)
Harga: RM39.50 (SM)
RM42.50 (SS)


Cara makan:
1biji pagi dan 1biji malam
@ 2biji pagi sahaja
@ 2biji malam sahaja.

Cara untuk sapu pada kulit:
Cucuk softgel vco dengan jarum, keluarkan minyak dan sapu pada kulit.
Juga boleh disapu pada badan dan muka.

2. Liquid
VCO BioSofea (Liquid VCO)
Harga: RM37 (SM)
RM40 (SS)


Cara makan:
1-3 sudu teh sehari.

Cara untuk sapu pada kulit:
Tuang sedikit minyak dan sapu pada kulit.
Juga boleh disapu pada badan dan muka.

Tips:
Ambil selepas makan. Seeloknya diambil bersama air suam atau air kosong.


Once dah confirm untuk beli, inform Fiza dulu dengan menghantar emel ke:
Email: fiza.anuar@gmail.com

Sila tunggu Fiza REPLY emel anda DAHULU
then barula anda BANK-IN/TRANSFER duit anda ke akaun yang akan diberikan ^^

Atas nama - WAN NUR AFIZA

Lepas bank in WAJIB forwardkan bukti pembayaran pada Fiza
via emel dan
Inform nama penuh, alamat pos, no tel dan item yg anda order serta bilangannya..
Senang je kan?

PROMO!! PROMO!!

Mari2x, beli, pakai & jadi cantik dgn produk berkualiti Ronasutra Mineral Powder!



Ronasutra Mineral Powder
RM 43.00(SM)/RM 46.00(SS)- Harga termasuk kos pos

Free Sponge



So beautiful... Place ur order now and be flawless!!!

Once dah confirm untuk beli, inform Fiza dulu dengan menghantar emel ke:

Email: fiza.anuar@gmail.com


Sila tunggu Fiza REPLY emel anda DAHULU

then barula anda BANK-IN/TRANSFER duit anda ke no akaun yang akan diberikan kpd anda ye ^^


Atas nama - WAN NUR AFIZA

Lepas bank in WAJIB forwardkan bukti pembayaran pada Fiza

via emel dan

Inform nama penuh, alamat pos, no tel dan item yg anda order serta bilangannya..
Senang je kan?


Alami Perbezaannya hari ini !

* Melindungi kulit dari sinar UV matahari, habuk, kotoran dan bakteria;

* Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan peeling, pori
kulit yang besar serta kulit berminyak/kering;


* Sesuai untuk semua jenis kulit, umur & jantina;

* Boleh dipakai semasa waktu tidur tanpa mudarat;

* Merapi & menyerikan wajahdengan hanya satu sapuan. Tidak perlu guna faundation berasingan. Serbuk halus& lembut, tidak kelihatan bertepung. Tahan lama & menghalang kulit berminyak.

* Formula halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji;

* Tiada tarikh luput.





Jenis-jenis produk:







Cara penggunaan:

Tips untuk menggunakan mineral makeup ni. Kebanyakan daripada pengguna masih lagi tidak biasa dengan penggunaan mineral makeup. Takut kalau tersalah guna, akan mengakibatkan pembaziran & nampak kurang natural. Menggunakan mineral make up sepatutnya digunakan bersama brush iaitu KABUKI brush. Kabuki brush sangatt lembut, meratakan mineral powder (menutup pores dgn efektif) & menjimatkan penggunaan mineral powder. Tapi disebabkan harga KABUKI brush ni agak mahal, tak ramai yg nak melabur semataa-mata untuk brush. But brush is one of the important factor when using mineral makeup.




1. Sapukan moisturizer ke muka sebelum menggunakan mineral powder.


2. Goncangkan bekas powder yg bertutup dan gunakan brush/span.Tuangkan powder melalui lubang kecil bekas tu ke penutupnya.


3. Gunakan brush kecil(brush utk eyeshadow),untuk menutup cela atau parut dimuka anda. (Seperti guna concealer)


4. Kemudian tekan brush (foundation brush/brush besar)atau span pada bekas penutupdan tekan hujung brush/span pada setiap bahagian seperti tengah dahi, pipi kiri kanan, dagu & hidung.


5. Rata/Sapukan powder menggunakan brush secara sapuan bulatan(circular motion) sehingga semua powder pada muka anda telah kelihatan rata. Kalau menggunakan span, ratakan sapuan ke bawah.


6. Anda boleh mengulang langkah diatasutk mendapatkan kemasan yg anda ingini terutamanya di bahagian bawah mata atau seluruh muka dan leher.


7. Anda boleh juga menggunakan 2 jenis ton warnautk melakukan shading…bagi mendapatkan ton wajah serta bentuk wajah yg anda ingini :-


* Contohnya, utk shading di bahagian pipi gunakan ton warna sedikit gelap dari ton yg digunakan pada base kulit anda. (shading gelap di tepi pipi utk efek muka sedikit tirus). Utk kulit cerah yg sgt pucat, selepas guna base 01 yg sesuai dgn warna kulit, boleh gunakan sedikit ton 02 atau 03 utk menambahkan sedikit warna kulit.


* Selepas 20-30mins sapuan mineral powder, kulit anda akan kelihatan lebih natural kerana minyak muka anda telah sebati dgn mineral powder ini.



Testimoni:


18hb 12 2011..
Tarikh keramat yg dipilih utk menjayakan Hari Walimah salah seorang dr sahabat karibku,
Noor Hidayah Amir Hassan & hubbynye, Aput..
Majlis gilang-gemilang ini diadakan di Bangi..
Jom usyar beberapa gambar yang sempat di candid di hari kejadian ;)

Cantik kan pelamin yang beliau pilih ^^
Kaler tema: Pink Maroon rsenye hehe

Sebelum meet pengantin, aku ngn gumbiranya bergambar ngn mcSue aka MAK kitorg hehe..
Dah jadi mak labu sekarang..
I'allah, beliau bakal melahirkan our 2nd baby SEB pada bulan 4 akan datang..

Salah satu sebab kenapa aku rush balik dari kelantan adalah untuk...
Meet kawan2x sekelas..
Time2x cenggini la baru boleh berkumpul beramai-ramai kan..
sungguh SERONOK okey ;)

Yang menyedihkan,
aku x sempat lak nak candid gambar our 1st baby SEB, baby Dini
with her new stroller huhu..
Sorry geng, aku betul2x terlupa..
;(
Yan, kalo ko rajin ko upload la ye 1 pic baby Dini..
with her new stroller..
Saje, nk abadikan dlm blog aku nih hehehe..

Belom sampai lagi part bergambar ngn pengantin,
sbb pengantin tgh bergambar kat pelamin..
So,
aku pun ambik gambar Sue & her husband, Bayie..
Hehehe..

Tak nampak sangat kan perut Sue?
Sue,
Jaa doakan Sue selamat melahirkan baby nanti..
Nanti jgn lupa inform lak ye bl baby dah kluar hehehe..

Pastu sesi makan2x..
Makan makan dan makan..
Bila dah selesai,
baru la gi jumpa pengantin..
Hehehe..
Dah nama pun raja sehari,
maka memanglah cantik bergaya member aku yg sorg nih ^^
Tak caye?
Haa, tengok tengok..

Cantik kan? Dayah cantik, pelamin cantik..
Sume cantik2x lah ^^
I like..
Tu pasal la aku memang hepi nak gi sume mjlis kawen..
Dahla sume cantik2x,
pastu yg best nye bl tgk muke sume org HAPPY je ^^
Best kan?
Congrates my dear..
Selamat Pengantin Baru Dayah & Aput..
Semoga korg hepi sampai bila2x, AMIN...

Ni baru part kitorg bergambar beramai2x b4 balik..
kat pelamin hehehe...

Sebelum betul2x balik,
ambik berkat dulu kan ekekekeke..
Guwau je ^^

Ops ye,
tak dilupakan,
untuk angah dayah,
selamat naik pelamin jugak taw ^^
angah pun cantikkkk sgt berbaju putih..
congrates..


Sob sob sob..
Dah hbs mkn2x, candid2x gambar,n bergelak ketawa..
Maka, bersurailah semua..
Semoga kita semua dapat berkumpul ramai2x lagi ea kawan2x..
I luv u all la,
mmuahh3x!!!
tata...
Assalam..
Hehe, dari tadi sampai sekarang,
Fiza asyik sengih je memanjang...

Mana taknye,
rasa bertuah sangat bila dapat 1st giveaway dari Kak Zai,
tauke blog www.zairazone.blogspot.com..
Adiah ni sempena sambutan harijadinya pada 24hb 12 hari tu..

Thanz Kak Zai,
x tau dah nak ucap thanx mcm mn..
I'm so Happy!!
(^_*)

Tau x,
andai satu hari nanti,
Fiza dah dapat beli mesin jahit,
dah ada skill jahit2x,
dah pandai wat bisnes sikit2x,
Fiza pun nak wat camni gak la..
Nak jd mcm Kak Zai,
boleh hepikan kawan2x..
Seronoknye bl org di sekeliling happy,
& lg seronok bl org2x d sekeliling turut mendoakan kesejahteraan kita..

Fiza doakan Kak Zai dianugerahkan kesihatan yg baik
& dimurahkan lagi rezeki..
Utk hari ni,
& masa akan datang..
AMIN...

Jom kita tgk video beliau time m'umumkan pemenang2x giveaway nye
(^_^)

video
Ni contoh je ye.. bukan kad aku hehehe...

Hai..
Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah,
Masih ada kesempatan utk aku mengupdate satu post pagi ni..

Kenapa pulak Kad Jusco kan topiknye?
Jeng Jeng Jeng...

Kalau dulu la,
aku maen buat je kad2x membership nih..
x taw sgt pun apa kelebihannya selaen buleh dapat diskaun lebih time2x SALE..

Sampai la satu masa...
Tarikh keramat yang aku kena ragut 2 bln lepas..
22.09.2011.. 7.50am.. time2x nk masuk opis..
Aku mendapat ilmu baru..

Lps dah settle wat report polis,
fon sume bank2x utk block akaun n credit card..
fon celcom utk block line aku..
Aku pun wat blk la sume kad2x membership aku yg dah hilang...

Bila nak wat kad Jusco je,
hehehehe.. Gelak pulak kan..

Rupa2xnya,
Bila kita membayar RM12/year utk kad jusco tu,
bayaran bukanlah sekadar bayaran...

Wat pengetahuan semua,
dengan kad Jusco yg sekeping tu,
kita telah pun mendapat perlindungan insurans PERCUMA...
Bagus kan Kad Jusco nih...
Disebabkan dgn adanya insurans coverage tu,
aku boleh la claim insurans atas sebab aku kena ragut..
Walaupun RM100 je..
tapi sgt2xlah berbaloi ngn bayaran RM12 yang kita bayar tu..

Thanx AEON Jusco n MSIG atas keprihatinanmu (^_^)
Jasamu kukenang..
(^_*)





assalamualaikum kawan2x..

dah lama kan Jaa x update blog nih..
maklomla, byk no keje yg nak d settlekan..

tp alhamdulillah,
hari ni sempat gak la Jaa masukkan pic baby Dini,
our 1st baby SEB..
khas wat tatapan kawan2x semua (^_*)

BAby Dini, comei kan kan kan (^_^)

Ni gamba close-up Dini.. gamba dekat sikit hehe.. xpuas cium tau..
sbb..
die kiuttttt sgt1000x..

Congrates wat Yan & pasangannye, HElmi..
Selamat menjadi parent ye korg..
x lama lg mcSue & Bayie pulak jadi mommy & daddy..
Hehehe..

Thanx Dayah & Aput, jd penunjuk arah aku & Eri..
kalau x,
da ke mn2x da tersesat cr umah Yan & Helmi..

Dayah, bl lak nk gi lg1x eh?
aku excited nk kiss Dini lg hihihihi ^^

Kongsi tentang pra-sekolah percuma ini dengan kawan-kawan anda yang beranak:
Video infomercial menarik tentang Prasekolah daripada GTP Program Transformasi Kerajaan.

Play this, OSK Investment Bank will award you a certificate! Build your CV!!!

http://says.my/fiza_anuar/osk-investment

Nak duit raye x? Mudah aje.. Jom sertai sekarang!!
http://says.my/fiza_anuar/duit-raya-kotex

Assalam...
Hari ni aku nak berkata2x pasal BOSAN.

Sbb?
Aku rasa bosan je kan..

Keje aku mmg la byk, x terhabis pun nak d buat.
Tp, ada tapi la kan..

Dulu2x,
bila time studi kat U,
aku rasa perkataan bosan jarang ada dlm diari hidup aku..

Mana taknye,
petang2x je gi training ngan budak2x ATEAM..
Kalau tak training pun,
aku gi mengacau Pak Cik Rani & wife die kat stable..
Dapat la mandikan kuda ke,
bg kuda mkn ke..
Takpun pegi je ajak Eri kluar..
Dpt pegi Jusco Tmn U pun xpe..
Paling kurang pun pergi bergambar ngn akak Scott aku..
Tepi tasik UTM pun jadi la...
Plg x bley blah bl dpt lepak2x, gelak2x ngan Dayah n mcSue..

Pastu bl U cuti panjang je, blk umah..
Ape lg bl dah blk umah, ade je kan aktiviti ngn famili..
Plg koman pun,
pegi TESCO sebelah umah tu je ngan umi..
Naek motosikal same2x..
Bawak adik Akram klau die nk ikut..

Huhu manisnye memori time belajar dl..
Ada byk masa untuk diri,
ada masa ngan kawan2x,
ngan famili,
ngan Eri..

Dapat pegi Training,
Hiking,
Jalan2x smbil bergmbar riang,
Lepak2x ngan Dayah n mcSue,
Dating ngan Eri n Akak Scott
&
Shopping2x ngan umi n famili

Huhu..
Bila lagi eh boleh wat cmtu..

Betul la ape org kata..
'Bila kita nakkan sesuatu, kita kena lepaskan sesuatu'..

Sekarang,
aku dah dapat keja..
Aku epi je ngan keja aku tu..
Tapi aku dah xde masa..

So Dpt keja tp xde masa..

Korang lak mcm mn?

Jom share ;)

Assalam..

Aku dah berjaya wujudkan satu blog baru..
Kali ni aku pilih untuk menulis dalam bahasa inggeris pulak..

Sebabnye,
Aku rasa bahasa inggeris aku dah semakin lemah..
Sejak2x hbs UTM dl,
Aku dah jarang menulis & membaca dlm bahasa inggeris..
Lagipun,
Semalam bila jumpa Michelle (Ex-Consultant dr Australia),
aku rasa susah betul nk speaking..
Maunye x,
Dah lama kot x speaking huhu..

Jadi,
Aku rasa nak improve diri la konon (impian kan),
Mana tau, dengan wujudnya blog baru nih,
Aku dpt speaking fluently..
Hehehe...

~Wassalam~

Assalam...

Semalam aku berkesempatan join kawan2x satu ofis,
tp sume pompuan ar kan
gi berbuka puasa ala buffet kat Istana Bambu
yang terletak di Restoran Istana Bambu,
Lot 841- 844,
Jln Hulu Klang,
68000 Ampang...


Alhamdulillah,
ngan bayaran RM49/person,
aku amat berpuas hati ngan juadah berbuka puasa yang ada..
sume sedap2x..
nak2x masakan ala kampung yang disajikan..
sebab aku ni penggemar msakan kampung sebenarnya..
kat situ ada ikan patin masak tempoyak,
asam pedas ikan pari,
kerabu mangga, daging panggang masak lemak cili padi,
& mcm2x lagi la...

Cuma aku x sempat makan kambing golek semalam..
time aku nak gi ambik tu, dah habis.. huhu..
rugi2x.. rugi x ambik awal2x..
semalam kawan2x aku pun x sempat jamah ais krim..
dah habis katanya..

Tapi papepon,
selain makanan yg sedap,
yang menggembirakan aku sebab
yang pegi tu suma geng2x keja aku yg sememangnya best
(^_^)

Kak Lin
Michelle
Balqis
Ain
Alinur
Rini
Kak Midah
Kak Ecah

Thanx korg...
I'm hepi when all of u're around ^^
(Betul ke ayat aku tu? Haha.. Almaklomla, BI ni mmg aku fail sikit kikiki)

OK.. Tu je update terkini aku..

~Wassalam~





Assalam semua...

Aisey,
di kala saat2x akhir nk berbuaka nih,
sempat lg la kan aku update blog..
hehe dah lama x di update kan..
saja ja nih..
buat2x ghajin ^^

Di kesempatan nih,
aku ucapkan selamat berbuka puasa kawan2x..
x kira la d mn pon anda2x berada ya =)

Assalamualikum...
Jumpa lagi lain hari ^^

~Ms Fiza~


aSSALAm..

Tatkala jari-jari sedang menaip,
hati masih tertanya2x..
Selama ini berSYUKURkah aku,
sebagai umatNya di dunia ini..
Atas segala kurniaannya..

Dilahirkan sebagai seorang..
ANAK yg masih mempunyai kedua orang tua,
yg sgt memahami & penyayang,
yg sanggup berkorban apa sj utk kebahagiaanku..
ADIK kepada seorg ABANG yg sgt mengambil berat,
yang sanggup mengharungi susah senang bersama..
KAKAK kepada ADIK2x yg sgt comel & periang,
adik2x yg SGTTT aku sayangi..
Seseorg yg istemewa pada teman yg juga istimewa dlm hidup,
dialah kawan, dialah teman,
Eri..

Namun,
apabila ditimpakan sedikit masalah..
walaupun dah dipujuk berulang kali,
hati ini masih degil utk menerima dgn REDHA apa yg berlaku..
TAKDIRkah yg perlu diPERSALAHkan?

Tatkala ini Ya ALLAH,
Kau TABAHkan hatiku utk mengharungi segala cabaran,
semoga dgn KETABAHAN yg kau bekalkan pd umatmu ini,
akan membuatkan aku, umatMu,
utk terus berjuang dan berjuang sehabis daya,
utk menjadi insan yg lebih cemerlang..
Kau tingkatkanlah IMANku & kau TENANGkan fikiranku..

Sesungguhnya Ya ALLAH,
Aku akan berusaha utk menjadi lebih BAIK,
dr yg sebelumnya..

Terima kasih buat keluarga tersayang,
especially my UMMI,
atas kata2x nasihat yg kau curahkan..

InsyaAllah,
Aku akan belajar untuk mensyukuri segala kurniaanNya selepas ini..

I LOVE ALL OF U,
UMMI & BABA..
ABE..
DILA & AKRAM..
ERI..
& ALL MY beLOVEd person in my life..

T.H.A.N.K Y.O.U F.O.R. B.E.I.N.G. M.Y. P.R.E.C.I.O.U.S!!!

~Che'Rose~




Hi Hi Hi, Assalamualaikum (^_^)

Da lama kan aku x update blog? Hehehe, sedikit bz la kawan ^^... Mn x nya, bln lepas mmg aku jarang melekat kat umah..

1. Gi ke Penang attend workshop utk HEPPM Checklist selama 1 mggu. Then blk tu, biasa la, membusykan diri ngn kije2x aku utk bereskan BD. Kenala merepair2x mesin2x dr spital yg rosak...

2. Pastu aku ke KK lak bersama geng2xku yg terchenta (ERi, CD, Ain, Ajiz, Nizam n Cakir) utk bercuti pjg bermula dari 25hb Jun - 28hb Jun...

Ini tiket pegi ^^
Ini tiket time balik ^^

3. Balik je dr KK, sempat lg aku melepak bersama Odah n da geng d UTM on 28hb Jun (malam) - 29hb Jun (pagi)..

4. Petang nye pulak aku ke umah famili Eri d B.Pahat ^^ Bestnye dok kat kg kan. Teringat lak zaman aku kecik2x dl, time dok kat Bagan Dalam, Bworth.. Hehe, sempat lg aku mengenang kisah lalu.. Huk2x, sdey kne pindah dr Bagan Dalam.. Wlau xde pape sgt pon kat situ tp aku syg Bgn Dlm sebagai tempat aku membesar dgn sempurna n dr c2 jugak aku belajar mengenal dunia..

5. Pengembaraan aku x stop takat ni je tau. Dr B.Pahat, aku n Eri singgah Melaka lak utk meet Cakir n melawat kedai baru Abg Rao. Ptg tu br kitorg btl2x gerak ke KL hehehe.

6. Last 1x, 30hb Jun, tercapai gak hajat aku utk anta borang BEM.. Sethn tau br dpt anta borg nih. Gara2x mencari IR yg boley sign form aku huk2x.. Tp puas hati sbb da beres pun utk mendaftar. Aku hantar by hand ke opis BEM, d temani sape lg klau bkn BF t’syg aka Mohamad Nazri Abu Bakar. Alhamdulillah..

Banyak kn xtvt aku bulan lepas hehehe =) Sgt la seronok tp mmg kering betolla duet gaji aku bulan lepas huhuhu.. Menunggu2x bonus aka duet raye yg katanya masuk 30hb Jun tp rupanay aku xdpt pon.. Huhuhu.. Menyampah I =’(

Ok, back to the topic, sebenarnye utk update kali nih, aku nak update pasal belanjawan kitorg je dl sepanjang perjalanan kitorg dr KL --> JB --> KK --> JB --> KL . Tp aku selitkan la sikit2x apa yg kitorg wat sepanjang kat sana.

Utk geng2x yg mmg dr Melaka n JB, korg tolak2x la pe yg ptt k.. Pandai2x korg la hehe.. N kalau aku ade tertinggal ape2x, gtau aku ye..


Sabtu (25hb Jun)

Part ni hanya valid utk aku, Eri, Ain n Ajiz je k, sbb kitorg gerak dr Kl ngn kete Eri.. Wat pengetahuan semua, setibanya ktorg d KK, kitorg bermalam kat Borneo Global Backpackers utk mlm nih.

Minyak + tol = RM80/4 = RM20/person

Tiket flight JB – KK - JB = RM(42+45) = RM87/person

Penginapan (4 hr 3 mlm) = RM75/person

Overall expenses (A) = RM(20+87+75) = RM182/person


Ahad (26hb Jun)

1st Day jln2x d Sabah.. Sebelum tu, aku menyempatkan diri utk breakfast bersama family angkat aku sblm kitorg bergerak ke Kundasang.. Thanx a lot Mama, Kak As n BB, sbb sudi dtg dr Tuaran ke KK utk meet Rose. Rose syg korg semua, MMuahh!! ;)

D Kundasang, kitorg check in dl kat D,Villa Rina Ria Lodge sblm kitorg bergerak ke Kinabalu Park. Kat cni, masing2x x melepaskan peluang utk berendam air panas d Poring Hot Spring n kitorg jugak berpeluang utk menikmati panorama alam s/jadi (bergamba je lebih hehe) d Canopi Walk..

Sewa keta + minyak = RM70/person

Breakfast = RM36/7 = RM5/person

Tambah 2 Mattress = RM40/7 = RM6/person

Kinabalu Park = RM21/7 = RM3/person

Cantik kan tiket nih hehe.. ^^ Saje je aku letak, boley korg wat kenang2xan..

Canopi Walk = RM26/7 = RM4/person

Overall expenses (B) = RM(70+5+3+6+4) = RM88/person


Isnin (27hb Jun)

2nd day jln2x d Sabah. Kitorg 1x lg ke Kinabalu Park utk bergambar d Timpohon View, berlatarbelakangkan Puncak Kinabalu. Lps tu, kitorg bergerak blk ke KK utk xtvt seterusnya iaitu xtvt meMulau sambil bersnorkelling n paragliding dr pg sampai lewat petang kat pulau2x d Sabah (Pulau Mamutik, Sapi, Manukan, Sulug n Gaya). Sblm tu, kitorg check in kat Promenade Hotel Apartment d Api-Api Centre utk tdo n rest2x mlm ni.Hbs je xtvt memulau, sempat lg kitorg singgah d Pasar Filipina utk shopping2x. Malamnye, lps mndi wngi2x n rest jap, kitorg yg da lapa nih pilih utk mkn besar kat Restoran Kg. Nela

yan. Siap ade jemputan khas dr Sabah lg. Thanx Mubarak n Roy aka Redha =) sbb sudi bwk kitorg jln2x sekitar KK even korg ade kenduri naik umah br time tu..

Kinabalu Park, a = RM21

Pas Masuk ke Jeti, b = RM36

Tiket sepatutnye yg kitorg sume kne bayar.. Tapi oleh sbb ade yg masih ade "Student Card" zmn dl2x kala, so ade la dpt murah sikit.. Yg bgusnye kwn2x aku nih, ade card ke xde ke, bayar sume sama rate ;)


Air, c = RM8.10

Sewa bot, d = RM400

Sewa bot di Kaunter 1 bersama brader AB mmg memuaskan hati ^^ Thanx Bro!

Tiket ke Pulau, e = RM21

Paragliding , f = RM595

Parking, g = RM(8+2) = RM10

Dinner (seafood) = RM395.10

Makan besar kitorg mlm ni.. Huhuhu.. Kering poket Gue =')

Overall expenses (C) = RM(a+b+c+d+e+f+g)/7 = RM212.30/person


Selasa (28hb Jun)

Last day jln2x d Sabah. Kitorg check out awal hr ni dr hotel sbb masing2x nk jln2x d sekitar KK. Kitorg ke Bangunan Yayasan Sabah n Aquaria d UMS. Pastu singgah wat kali keduanya utk shopping2x d Pasar Filipina.

Parking = RM2 (Eri)

Aquaria = RM3/person

Aquaria d UMS.. Dpt murah sbb ade En. CD yg sgt pndai memujuk akak kaunter hehehe ^^


Lunch Chicken Rice Shop = RM15/person

Luggage air Asia = RM25 (Ajiz)

Overall expenses (D) = RM(3+15) = RM18/person


Jadi, sbg konklusinya, overall expenses kitorg adlh:

Overall Expenses (O) = A+B+C+D = RM500.30/person


Tanpa disedari, banyak jugak la ye kita berbelanja kwn2x.. Ni x termasuk lg perbelanjaan kita utk mkn2x sendiri, beli2x souvenir utk family n kwn2x, n jugak perbelanjaan balik ke rumah masing2x..

So, geng2x trip wajib aka Cakir (Pengarah), Eri n Nizam (Driver n co-Driver), Ain & CD (AJK Penginapan), Ajiz (Penunjuk arah berGPS -à sbb pkai HTC yg canggih manggih hehe), be ready utk next trip kita next year.. Aku, sbg akauntan agung trip kali nih nk umumkan, Klau kali ni trip jln2x kita pun da hbs dlm ±RM900/person, next year berbelanjaan akan semakin bertambah sbb next trip adlh trip utk Adventure pulak.. Menggunung d KK n Rafting jika berkesempatan, kan Cakir kan? Hehe..

Hbs sudah update belanjawan aku kali nih.. Sekian dr aku, Akauntan Agung Trip KK, Jun 2011.

Notes:

## Ajiz: Sila update tentatif prog dr awal sampai hbs prog ye.. aku nk simpan hehehe... N aku nk eh sume pics yg ade pd simpanan ko.. nnti aku bg sume pics yg ade pd aku pulak k ^^

## Cakir: Update nama2x geng2x trip wajib utk next year k.. Kang nnti boley kita suggest sape yg boley jd S/U.. Just utk wat jurnal je hehe..

## Ain & CD: Thanx atas penat lelah kalian utk carikan penginapan kita semua.. Semua hotel best2x belaka.. Dahla hrga pon berpatutan.. ^^

## Nizam & Eri: Laen kali, korg nk jwtn yg same lg x? hehehe...

Salam Syg,

~Che’rose aka Jaa aka Fiza Anuar~